Hírek, beszámolók, események

2021.05.15-én Faluszépítési napot tartottunk településünkön. A falu apraja-nagyja kivette a részét a munkából. 

Köszönjük mindenkinek a részvételét!

Komlóskán élő hagyomány, hogy Vízkereszt napján a megszentelt patak vízéből mindenki visz haza egy palackban, hogy egész évben legyen otthonában is a szentelt vízből. Sajnos a vírus miatt az éven rendhagyó módon történt Vízkereszt ünnepének megtartása. Az ünnepi szentmise után a korlátozások miatt az éven a templomudvaron szentelte Pancsó a vizet...

A kialakult vírushelyzet miatt sajnos 2020-ban nem tarthattunk meg a korlátozások miatt a már rendhagyóvá vált Idősek napját. Komlóska Község Önkormányzata élelmiszercsomaggal kedveskedett a falu összes idős lakosának ez alkalomból.

2020.12.04-én a komlóskai óvodába is ellátogatott a Mikulás. Sajnos ez is rendhagyó módon történt a vírushelyzet miatt. Az előírásoknak megfelelően sajnos a csoportszobába nem mehetett be, így az ajtóban állva hallgatta meg óvodásaink kis műsorát. A gyerekeknek így is nagy élmény volt, boldogan bontogatták a csomagokat.

A karácsony sajnos a kialakult vírushelyzet miatt másabb volt, mint ahogy vártuk és megszoktuk. De végül is ez a szeretet ünnepe, így mi is próbáltunk ráhangolódni az ünnepre már az első adventi gyertya meggyújtásától kezdve.

A Tájházigazgatóság meghívásának eleget téve 2020.09.05-én, szombaton Szentendrén jártunk a Hagyományaink vendégségben - Határtalan nemzetiségeink című rendezvényen. A Tájházigazgatóság idei programján a látogatók megismerkedhettek a nemzetiségi tájházakkal és a hozzájuk kapcsolódó közösségekkel, táncegyüttesekkel, dalkörökkel. Bemutatták a...

2020. június 26-án tartottuk óvodánkban az évzárót és a ballagást. Fájó szívvel, de elbúcsúztunk nagycsoportosainktól, Dorkától, Leventétől és Benedektől, akik szeptembertől már az iskolapadban bizonyíthatnak. Nagyon boldog és sikeres iskolás éveket kívánunk nekik!

A Komlóskára érkezőket balkézről padok, jobbról pedig "focipálya" fogadja, ennek a területnek a neve Malomkert. Komlóska bevezető szakaszának virágosítása 2020 júniusában zajlott, amikor egy kisebb és egy nagyobb sziklakertet is készítettünk a virágágyások mellett. Jó kis kihívás volt két esős időszak között rést találni az ültetéshez. Bízunk...

2020. március 08-án, vasárnap került Komlóskán megrendezésre a Nőnap. Elsőként Matisz Zsolt és Gergely Tibor képviselő urak köszöntötték a jelenlévő Hölgyeket. Ezt követően Kócsi Imre előadóművész humoros előadását hallgathattuk meg, mellyel nagy sikert aratott. Majd süteménnyel vendégelték meg a jelenlévőket, és minden Hölgyet egy-egy gyönyörű...

Február 22-én, szombaton tartottuk Komlóskán télűző, farsangi bálunkat. Az este fergeteges hangulatban telt el. Mindenki nagyon jól érezte magát, kezdve a kicsiktől egészen az idősebb korosztályig. Fantasztikus műsorok, jelmezes felvonulás, szendvicsek, farsangi fánk, tombola, végül hajnalig tartó mulatság tette feledhetetlenné az estét.

2019. november 29-én tartotta Komlóska Község Önkormányzata az Idősek napi rendezvényét, amely vidám, örömteli hangulatban telt.